Wandelen met uw zorgprofessional vanuit wijkcentrum Amadeus

Bewegen is gezond en leuk. Wandelen geeft meer energie, je voelt je fitter, meer ontspannen en vrolijker. Mensen met een chronische aandoening, zoals diabetes, hebben door regelmatig bewegen vaak minder medicatie nodig.

Daarom doen we dit voorjaar met een aantal huisartsenpraktijken, Origo Oefentherapeuten en wijkcentrum Amadeus mee aan de Nationale Diabetes Challenge. We gaan, samen met onze patiënten en wijkgenoten, wekelijks trainen in onze mooie stad achter de duinen. We kiezen daarbij zoveel mogelijk de paden langs het groen en door de natuur. Omdat we met verschillende organisaties samenwerken, zoals KeepAliveWalks, zijn er voldoende vrijwilligers om de groepen te begeleiden. Zo kan er op meerdere niveaus worden gewandeld  en kunnen we de intensiteit van de wandelingen rustig opbouwen. Het is dus niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen.

We beginnen met de wekelijkse wandeltrainingen op dinsdag 7 mei van 16:00 tot 17:00 uur. De wandelingen starten vanuit wijkcentrum Amadeus, Traviatastraat 25 (oude Bethelkerk aan de Händellaan, ingang achterzijde). Om de onkosten te kunnen vergoeden vragen we u een eenmalige bijdrage van 5,- euro. Hiervoor kunt u wekelijks meewandelen en ontvangt u een wandel T-shirt.

We trainen 20 weken lang voor een afsluitende vierdaagse in de laatste week van september. De vierde dag van de vierdaagse lopen we mee met de grote landelijke finale op zaterdag 28 september 2019, vanuit de Uithof in Den Haag, georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation (toegang 5,- euro p.p.). Duizenden deelnemers uit het hele land komen dan bijeen om hun slotafstand te wandelen. We denken dat iedereen dan zeker 3 tot 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10 km.
De wandelingen zijn in eerste instantie bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes zijn van harte welkom mee te wandelen. Aanmelden voor de wandelingen kan door vóór 7 mei a.s. het aanmeldformulier op de website www.nationalediabeteschallenge.nl/denhaag/amadeus in te vullen, onder het kopje inschrijvingen.

Om al uw vragen te beantwoorden organiseren we op dinsdag 16 april een informatiebijeenkomst in wijkcentrum Amadeus van 16.00 tot 17.00 uur. Indien nodig kunnen we u dan ook helpen met het invullen van het inschrijfformulier.

Wij zien u graag op de informatiebijeenkomst op dinsdag 16 april (of op dinsdag 7 mei voor de eerste wandeling) in wijkcentrum Amadeus, Traviatastraat 25, van 16.00-17.00 uur.

Judith Dijkhuizen, Oefentherapeut