Fysiotherapie

Bij Origo Oefentherapeuten vindt u oefentherapie en fysiotherapie onder één dak. We hebben hiervoor gekozen om de behandelmogelijkheden bij klachten bij bewegen uit te breiden en te optimaliseren.
U kunt bij ons het volledige behandeltraject volgen bij de fysiotherapeut, maar een combinatie van oefentherapie en fysiotherapie is ook mogelijk.

Wanneer naar de fysiotherapeut?

Fysiotherapeutische behandeling is geïndiceerd bij (sport)blessures, acute klachten, eenmalige klachten en revalidatie na bijvoorbeeld knie-, heup-, rug- of schouderoperatie. Ook kan de fysiotherapeut u begeleiden met intensieve trainingsprogramma’s om na een blessure weer op sportniveau terug te keren.

Wanneer een combinatie van oefentherapie en fysiotherapie?

De fysiotherapeut kan de oefentherapeutische behandeling ondersteunen bijvoorbeeld met passief mobiliseren bij blokkades in gewrichten die actief (dus met behulp van oefeningen) niet of moeilijk op te heffen zijn. Ook kan er gekozen worden voor een combinatie met massage als er sprake is van te hoge spierspanning die moeilijk te beïnvloeden is door ontspanningsoefeningen of bewegingscorrecties. Dit gebeurt altijd in overleg met uw oefentherapeut.
De oefentherapeut kan de fysiotherapeutische behandeling ondersteunen als er sprake is van een ongunstig belastingspatroon in het bewegen: als de manier van bewegen een belangrijke rol speelt in het ontstaan of instandhouden van de klachten. Vaak gaat het dan om steeds terugkerende klachten. Het aanleren van gezonde houdings- en bewegingsgewoonten is dan van groot belang. De fysiotherapeut zal u hierover informeren en adviseren.
Onze visie ‘het bevorderen van zelfmanagement’ staat in alle behandelvormen centraal. De bedoeling is dat u zelf inzicht en controle krijgt over uw klacht.